Sponsored Link:

Page Analysis

Sponsored Link:

bashkimalushi.blogspot.com

Bashkim Alushi
No description found
http://bashkimalushi.blogspot.com/
774 ratings.1290 user reviews.

Web page information

  1. Title
    Bashkim Alushi
  2. Keywords hit in search results
  3. Captured Content
    skip to main skip to sidebar. Vizita e assesorit Alfonso Napoletano. Doriana Metallari - Hermes News. Nga ekspozita ne Itali. Cantautore e pittore anconetano Fabrizio Annini. Vorrei piangere sulle tue ginocchia - Fabrizio Annini, Maurizio Silvestrelli. Visualizza il mio profilo completo. mercoledì 16 giugno 2010. Ancona vista dall’altra sponda dell’Adriatico. Mostra a palazzo Camerata. Ancona - “Ancona vista dall’altra sponda dell’Adriatico”: lo sguardo stupito del pittore albanese Bashkim Alushi va per magia a posarsi sopra le bellezze naturali ed artistiche della città di Ancona. La sua mostra di pittura, organizzata dall’associazione “Cittadini del mondo” di concerto con Provincia e Comune di Ancona, è un osservare la “porta d’Oriente”, dalla sua antichità fino al presente. L’esposizione è aperta dal 12 al 20 giugno, dalle 19.30 alle 21.30 nei sotterranei di Palazzo Camerata, in via Fanti, 8. Link a questo post. domenica 21 marzo 2010. Piktori shqiptar Bashkim Alushi. 8-13 mars, gratë italiane dhe emigrante festojnë bashkë. Me rastin e festës së gruas, edhe në Ankona është organizuar një aktivitet, nga Bashkia e Ankonës dhe nga Shoqata “Rruga e Tretë, Gra&Gra”. Fetsa nisi më 8 mars, me gra italiane dhe emigrante, që me mimoza nëpër duar, marshuan në rrugën “Carl Alberto”. Përgjatë bulevardit ishin vendosur lule në forma zemre. Po nga të njëjtët organizatorë, marshi i aktiviteteve është zhvilluar edhe në datën 13 mars, dedikuar grave. Në kuadër të po të njëjtit projekt, femrave iu dhuruan mimoza dhe poezi, duke e bërë ditën, deri në mbrëmje, të paharrueshme për gratë, që në numër ishin gati 200. Mbrëmja përfundoi me meshkujt që gatuan dhe shërbyen në tavolinë për femrat. Ndër ta ishte edhe Kryetari i Bashkisë së Ankonës, Fiorello Gramiliano. Poetë emigrantë dhe italianë, lexuan në skenë poezitë dedikuar femrave. Në mbrëmjen e rezervuar femrave, mori pjesë edhe presidentja e Shoqatës “Qytetarë të Botës”, Mimoza Hametaj, si dhe piktori shqiptar Bashkim Alushi, që prezantoi portrete të femrave. (Ne foto: Portet i Emma Bonino, zv/Presidente e Senatit Italian, punuar nga piktori shqiptar B. Link a questo post. mercoledì 9 dicembre 2009. HAJKU” i grafikes dhe piktura poetike e Bashkim Alushit. HAJKU” i grafikes dhe piktura poetike e Bashkim Alushit. 09 April, 2009 01:40:00. Font size: Decrease font Enlarge font. Tashmë në plejadën e piktorve shqiptar vihen re penela të pafundëm, ngarkuar me kontraste emotive, mozaik ngjyrash dhe forma e stile të larmishme pikturimi që dëshmojnë për një hapsirë të gjerë konceptuale dhe estetike. Dhe padyshim, në gjithë këtë prurje të artit figurativ, ajo që të bie më tepër në sy është karakteri eruptiv i lirisë së krijimit artistik. Një pjesë e tyre janë të rinj, ndërsa pjesa tjetër vjen nga përtej kapërcyellit kohor të tranzicionit. Kjo kategori dëshmon etjen dëshpëruese të “frymës së ndrydhur” në kornizat atraktive të realizmit socialist. Disa nga “frymët e ndrydhura” e përballi konkurencën e tranzicionit, duke i kthyer studiot e tyre të punës, në “varka” të vogla me vela në detin e dallgëzuar të tregut të lirë. Pikërisht ky treg u bë për ata “shkolla” selektive dhe imponuese ku notën e parë të vlerësimit ua jepte publiku i gjerë, i cili ndërkohë me shijen e tij të larmishme kushtëzonte edhe vet ekzistencën e tyre artistike. Një studio në rrugë, një studio dyqan dhe një shitës piktor; ky ishte trinomi fatal për artistin e pikturës shqiptare që nuk arriti ta merte pasaportën e emigrantit. Një piktor i tillë është edhe Bashkim Alushi. Krahas ekzpozitave vetjake dhe kolektive në Shqipëri, Greqi, Kosovë e Zvicër, Alushi ka hapur studion e tij në Fier e Tiranë ku miq e shok, kalimtar të rastit, turist, kritik arti, poet e shkrimtarë, piktorë e artist të fushave të ndryshme, hyjnë e dalin duke gjallëruar me përshëndetje, biseda, vlerësime e kritika me blerje e porosira, shpirtin e tij të zjarrtë. Ajo arriti të kthehej pak nga pak në “qendër kulturore” ku “bekoheshin” mendime e debate të ndryshme i ...
  4. Captured Keywords
    bashkim alushi, it/index, it/notizie/test, articulli, marche ,maiolati, interview, ancona itali, ekspozita, intervista, intervista 2, ritratto, 8 marsi, 8 marzo, redazione anconainforma, pubblicato da, nessun commento, alushi, home page, archivio blog, giugno, marzo, dicembre
No Coupons found for this website.

500 characters left

Your Review: (5 out of 5)
refresh captcha


Reviews
Server Information
IP Address: 74.125.224.139
Server:GSE
Site Disclaimer:

All trademarks are the property of their respective owners. The facts, figures, reviews, records, stats, and other data presented on this page is for suggestion and information purposes only. PageGlimpse.com is not responsible for any incorrect or incomplete information. PageGlimpse.com does not take responsibility for any user-reviews of websites inside its resource and reserves the right to keep or remove those. It is highly recommended that you review all the data for accuracy.