Sponsored Link:

Page Analysis

Sponsored Link:

kb.com.mk

Комерцијална банка АД Скопје
Универзална македонска банка која нуди услуги за правни и физички лица: штедни депозити, кредити, банкарски картички (MаsterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Visa Gold), денарски платен промет, платен промет со странство, документарно работење (дознаки, акредитиви, гаранции), девизен пазар (купопродажба на странски платежни средства), купопрoдажба на хартии од вредност, инвестициско банкарство итн.
http://kb.com.mk/
813 ratings.1356 user reviews.
 • Links: 80
 • Speed: (0.555 seconds) 8% of sites are slower.

Web page information

 1. Title
  Комерцијална банка АД Скопје
 2. < meta > Description
  Универзална македонска банка која нуди услуги за правни и физички лица: штедни депозити, кредити, банкарски картички (MаsterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Visa Gold), денарски платен промет, платен промет со странство, документарно работење (дознаки, акредитиви, гаранции), девизен пазар (купопродажба на странски платежни средства), купопрoдажба на хартии од вредност, инвестициско банкарство итн.
 3. < meta > Keywords
  банка, кредит, кредити, сметка, сметки, денарска сметка, девизна сметка, картички, Master, Maestro, Visa, штедење, денарско штедење, девизно штедење, платен промет, гаранции, banka, kredit, krediti, smetka, smetki, denarska smetka, devizna smetka, karticki, stedenje, denarsko stedenje, devizno stedenje, platen promet, garancii
 4. Keywords hit in search results
  #8482 9rank according alexa analysis balanced banka beneath bmax= california cards cents check classmates commercial communities company deposits domain earnings electorn entities estimation everyone financial finished floor forest friends google hills homebuilder homes imaging individuals invest investment investor irvine komercijalna language largest legal loans macedonia macedonian maestro mastercard metallurgicheskiy month mylife& mylife™ offers opgal pagerank pageviews people performance plans preview profile programming publikum quarter ranking report saving search second services share showing since sites skopje spoke states statistics strategic terabytes terms textual today trader traffic universal using value videosystems website where world банка инвест комерцијална македонска публикум скопје универзална услуги
 5. Search Engine Recommended Keywords
  KB Skopje Internetbanka, KB Skopje MK, KB AD Skopje, K B.Com MK, H and K MK 23, Vitamin K MK 4, MKM, HK 45 SOCOM,
 6. Captured Content
  Enable Javascript on your browser in order to see this page in all of its glory! Годишни извештаи и ревидирани финансиски извештаи. Кодекс за добро работење. КБ Публикум инвест АД Скопје. КБ Прво пензиско друштво АД Скопје. Платен промет во земјата. Платен промет со странство. По видување и орочено штедење. Детско отворено штедење Верверичка. По видување и орочено штедење. Детско отворено штедење Верверичка. Ново - Кредит за купување или изградба на недвижен имот со еуро клаузула. Денарски кредит за купување или изградба на недвижен имот. Kредит за купување недвижен имот од САД-КОМ ДОО Скопјe. Kредит за купување недвижен имот од АГД ИЛИНДЕН Скопје. Тип - Топ потрошувачки кредит. Потрошувачки кредит до 600.000 денари без жиранти. Потрошувачки кредит до 10,000 евра со евро клаузула. Кредит врз основа на меница без жиранти. Потрошувачки кредит до 300.000,00 денари за физички лица кои не се клиенти на Банката. Кредит за патничко возило. Кредит за подобрување на енергетска ефикасност. Ненаменски кредити со залог. Кредит врз основа на залог на депозит. Кредит врз основа на залог на државни обврзници. Кредит врз основа на хипотека на недвижен имот. Кредит врз основа на 30% или 50% депозит и хипотека на недвижен имот. MasterCard Skopje City Mall. Совети за безбедно користење. Подарок-картичка за Skopje City Mall. Купопродажба на хартии од вредност. Купопродажба на државни записи и државни обврзници. Старателски работи над хартии од вредност. Пакет за студенти и постдипломци. Продажба на удели во КБ Публикум - Балансиран. Western Union трансфер на пари. Илирика Фонд Менаџмент АД Скопје. Надоместоци за платен промет во денари. Надоместоци за платен промет во девизи. Надоместоци за услуги по кредити. Надоместоци за купопродажба на хартии од вредност. Надоместоци за најмување на сефови и други услуги. Девизни сметки за резиденти. Девизни сметки за нерезиденти. Платен промет во земјата. Што треба да знаете. Надоместоци за платен промет во денари. Каматни стапки на денарска сметка. Термински план (работно време на платниот промет). Платен промет со странство. Што треба да знаете. Надоместоци за платен промет во девизи. Термински план (работно време на платниот промет). Сертификација на Банката според USA Patriot Act. Кредити од извори на средства на Банката. Денарски кредит и денарски кредит со девизна клаузула. Кредитна програма за поддршка на микро, мали и средни трговски друштва со средствата од посебниот кредитен фонд реализирана преку Македонска банка за поддршка на развојот. Кредитна линија од МБПР за финансирање на извозот. Кредити од ЗКДФ - проект за финансиски услуги во земјоделството. Програма за развој на мали и средни претпријатија преку МБПР. Кредитна линија од ЕИБ реализирана преку МБПР за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти во износ од 100.000.000,00 евра. Програма за кредитирање на развојот од Италијанската кредитна линија реализирана преку Македонска банка за поддршка на развојот (МБПР). Купопродажба на странски платежни средства. MasterCard деловна - домашна. MasterCard деловна - меѓународна. Совети за безбедно користење. Промоција на Visa деловни картички. Купопродажба на хартии од вредност. Купопродажба на државни записи и државни обврзници. Старателски работи над хартии од вредност. Банка - чувар на имот. Прифаќање на картички (ПОС терминали). Депонирање на денарски и девизни средства на рок. Продажба на удели во КБ Публикум Балансиран. Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје. Надоместоци за платен промет во денари. Надоместоци за платен промет со странство за правни лица. Надоместоци за деловни картички. Надоместоци за купопродажба на хартии од вредност. Надоместоци за најмување на сефови и други услуги. 13.8.2014-Промоција и нови поволности со Visa деловните картички. Комерцијлна банка со промоција за корисниците на Visa деловните картички. 04.08.2014 - Второ место на пливачкиот маратон. Константин Паргов, од ИТ секторот во Комерцијална банка АД Скопје, и оваа година ...
 7. Captured Keywords
  почетна страна, контакт, прашање, за нас, физички лица, правни лица, профил, мисија, историјат, корпоративни вредности, монографија, организација, надзорен одбор, управен одбор, менаџмент, организациска структура, финансиски показатели, пазарно учество, квартални извештаи, интерни акти, нашата мрежа, филијали, експозитури, банкомати, контактцентар, маркетинг, промотивни активности, вработување, сметки, денарски сметки, трансакциска сметка, хуманитарна сметка, девизни сметки, штедење, денарско, каматни стапки, девизно, кредити, основни информации, станбени кредити, ненаменски, автомобилски кредит, туристички кредит, картички, дебитни, maestro, visa electron, debit mastercard, кредитни, mastercard standard, mastercard revolving, премиум, visa gold, mastercard platinum, подароккартички

DMOZ Directory Information

 • Directory Title:
  Komercijalna Banka AD Skopje
 • Directory Description:
  The second largest commercial bank in Macedonia.
 • Keywords:
  Banking Services Banks and Institutions Macedonia
 • Categories:
  1. Business → Financial Services → Banking Services → Banks and Institutions → Regional → Europe → Macedonia
  2. Regional → Europe → Macedonia → Business and Economy → Financial Services
  3. World → Makedonski → Економија и стопанство → Финансиски Услуги
 

Sub domains:

%Sub Domain:% of PageViewsPageViews per User
100.0%kb.com.mk100.0%2.3
Комерцијална банка АД Скопје
The second largest commercial bank in Macedonia.
http://www.kb.com.mk/
Komercijalna Banka AD Skopje - Комерцијална банка ...
Universal Macedonian bank that offers services to legal entities and individuals: saving deposits, loans, bank cards (MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electorn, Visa ...
http://www.kb.com.mk/index.aspx?sel=1110&lang=2&uc=0&par=0
kb.com.mk - Kb.com.mk - 9rank.com - Check your website ranking and ...
kb.com.mk is a largest website in the world and has google pagerank ... kb.com.mk is using PHP/5.3.6 programming language and language used for website textual ...
http://9rank.com/kb.com.mk
www.Kb.com.mk . Kb.com - Комерцијална банка АД ...
Kb.com.mk - Комерцијална банка АД Скопје. Универзална македонска банка која нуди услуги за ...
http://www.webstatsdomain.com/domains/www.kb.com.mk/
Mk Kb - Forest Hills, NY | MyLife&#8482 - People Search - Find ...
See where Mk Kb has been since you last spoke. Find old friends and classmates at MyLife™. Find Everyone from Your Past.
http://www.mylife.com/mk-kb
www.kb.com.mk - Website Statistics, Value and Analysis
Комерцијална банка АД Скопје analysis report, Showing value estimation of ($5,556.48) Traffic estimation of 78,461 pageviews per month and ...
http://www.doloop.com/www/kb.com.mk
KB Publikum Invest - KБ Публикум Инвест
Open-End Investment Fund KB Publikum – Balanced. The profile of the fund investor’s According to the legal regulation, the owner’s of fund share documents can ...
http://www.kbpublikum.com.mk/KB_Publikum_balansiran_en.htm
Kb.com.mk Site Info - Alexa the Web Information Company
kb.com.mk is ranked number 422,000 in the world according to the Alexa Traffic Rank.
http://www.alexa.com/siteinfo/kb.com.mk
B MB GB TB Converter
Now with terabytes! Convert bytes (B) to kilobytes (KB) to megabytes (MB) to gigabytes (GB) to Terabytes (TB)
http://www.egret.net/kb__mb.htm
kb.com.mk - SEODigger report for domain
Enter domain name in the field below: (e.g.: google.com or wikipedia.org)
http://www.analyticsdigger.org/kb.com.mk

News Results

KB Home buys 174 California home sites; no terms
KB Home (NYSE:KBH) acquired 174 finished home sites in southern California from real estate development firm Irvine Co. with plans to open two new home communities in Portola Springs. Terms of the deal weren't disclosed. KB Home, one of the ...
Marketwatch
KB Home buys home sites from Irvine Co.
Homebuilder KB Home KB Home Latest from The Business Journals Artery Group shifts gears Housing market uptick seen especially in west Orange County KB Home fashions four new C. Fla. communities Follow this company has bought 174 finished home ...
The Business Journal
Forbes Earnings Preview: KB Home
KB Home (KBH) is expected to book a narrower loss than a year ago when it reports second quarter earnings on Friday, June 29, 2012 with analysts expecting a loss of 36 cents per share, up from a loss of 89 cents per share a year ago. What to ...
Forbes
Earnings Preview: KB Home
KB Home operates as a homebuilding and financial services company in the United States.The Company constructs and sells homes through its operating divisions under the name KB Home. KB Home (KBH) is scheduled to report its second quarter earnings results ...
Seekingalpha.com
NXP ships LPC11U30 USB microcontrollers with 128 KB flash
3 hours ago Hello all, i have an equation for flux density taking the inductor chrecteristics into account as Bmax= (Vrms * 10^8)/(4.44*A*N*f) but the company i work for has given it at Bmax=(Vl *... How to plot an SML photodiode's frequency ...
phys.org
Trader bets on floor beneath KB Homes
As KB Home pushes higher today, one large trader is betting on a floor beneath the homebuilder's shares. KBH is up another 1.75 percent to $8.14 as it continues to rebound but is still well off its 52-week high of $13.12 set in mid March.
Yahoo Finance
Opgal's Partner Network Extended to Germany, Austria and Switzerland
KB Videosystems appointed as authorized reseller of Opgal's thermal imaging safety products KB Videosystems has an exceptional track record as a supplier of high performance imaging equipment to the police, law enforcement and military markets. The company ...
PR Newswire
ARM Launches Mali-450 GPU
The new 450 integrates one to eight cores, 8 KB to 512 KB L2 cache and supports 4x multi-sampling with "virtually no performance drop" as well as 16x anti-aliasing that is "outperforming all implementations of comparable quality", ARM states. A reference ...
Toms Hardware
Home of the Future Arrives Today at KB Home
KB Home (NYSE: KBH), one of the nation’s premier homebuilders, has just announced the opening of its first ZeroHouse 2.0 at its Middletown Woods community in Waldorf, Maryland, as well as its plans to offer the net-zero energy home option at all of its ...
SYS-CON Media (press release)
Metallurgicheskiy KB OAO (MTKB) - Financial and Strategic SWOT Analysis Review - new company profile report
This comprehensive SWOT profile of Metallurgicheskiy KB OAO provides you an in-depth strategic analysis of the company's businesses and operations. The profile has been compiled by GlobalData to bring to you a clear and an unbiased view of the company's ...
Transworld News
No Coupons found for this website.

500 characters left

Your Review: (5 out of 5)
refresh captcha


Reviews
Server Information
IP Address: 88.85.110.163
Server:Microsoft-IIS/6.0
Powered By:ASP.NET
ASP.net version:2.0.50727
Traffic% of Internet UsersReach
1 day: 321,478 0.0008% 293,095
7 days: 409,038 0.00055% 320,853
1 month: 370,335 0.00055% 295,656
3 months: 403,524 0.0005% 322,207
PageViews% of Internet PageViewsPage Views Per User
1 day: 546,123 0.000011% 1.5
7 days: 759,820 0.000007% 1.3
1 month: 670,254 0.000007% 1.4
3 months: 723,519 0.000007% 1.42
UsersCountryRank Within Country% of overall PageViews
98.9%F.Y.R.O.M. (Macedonia)15499.2%
1.1%Other Countries~0.8%
UsersCityRank in City% of overall PageViews
72.5%Skopje (F.Y.R.O.M. (Macedonia))19368.2%
6.6%Stip (F.Y.R.O.M. (Macedonia))1259.6%
5.1%Kocani (F.Y.R.O.M. (Macedonia))193.4%
2.3%Kavadarci (F.Y.R.O.M. (Macedonia))3722.7%
1.9%Bitola (F.Y.R.O.M. (Macedonia))6532.3%
11.7%OTHER ~13.9%
Site Disclaimer:

All trademarks are the property of their respective owners. The facts, figures, reviews, records, stats, and other data presented on this page is for suggestion and information purposes only. PageGlimpse.com is not responsible for any incorrect or incomplete information. PageGlimpse.com does not take responsibility for any user-reviews of websites inside its resource and reserves the right to keep or remove those. It is highly recommended that you review all the data for accuracy.