Page Analysis

Sponsors:

rossamyzani.blogspot.com

Dari DuniaKu...
No description found
http://rossamyzani.blogspot.com/
371 ratings.618 user reviews.

Web page information

  1. Title
    Dari DuniaKu...
  2. Keywords hit in search results
  3. Captured Content
    Kita memang hidup diatas dunia yg sama pada zahirnya. TETAPI hakikatnya duniamu duniaku pasti ada yang berbeza. Wednesday, May 21, 2014. kembang kempis kembang kempis hoqeyyy. Ye laa semua puji kek ai sedap. macam secret receipe beb. auchhh makin kembang la vontot ai ni. Dah la geng nyunggiters cop vontot ai ni vontot payung pasar malam. Gamaknya kalo depa tengok skang harus ntah apa plak versen vontot ai ni. heyy apa citer pasal vontot ni. apa jauh sangat lawi dawi tajuksss. kredit to my bff datin Chah yang sudi share wesepi camno nak buat Chocolate Indulgence Cake ni. Sila pegi SINI untuk melihat hasil kerja dia yang lagi berseni. Skang ni dia agak menyepi dari arena blogging sebab bz bz layan bisnes dia tu. Ada product baru tau. perghhh kebabom la Jubah hasil rekaan dan jahitan datin tu. nanti kita tunjuk ye. Now nak citer pasal kek ni. Lame ammat doh salin wesepi ni. Tapi masih belum ada jiwa nak membuatnya. Tetiba bila Myrambo tanya kek apa yang seisi umah suka makan and nak saya buat untuk besday saya. But then kalau tak kerana permintaan Myrambo. sampei skang saya tak akan mencuba untuk membuat kek ni. tengsss aku berjaya buatttt! ( walau ada kesilapan teknik skit. hehehe payah kalo tak sabo. ) Betul la kata chah. tapi once dah buat. Kek ni saya buat hari ahad lepas yang konon-kononnya nak selebret besday saya. Celebrate in advance gitu memandangkan 19 Mei jatuh on Monday. Nak sambut wiken depan macam dah lambat sangat kata Myrambo. So sambut awal la. makk memang seriau la nak selebret. makkk makin senja dahh. Tapi bila ngap kek yang nyamannn ni. Tak caya hangpa try la buat. nahh wesepi saya kopipes dari blog Chah. Sumber : Chah olah resepi kek span dari Blog Kak Yati so sy polo aje. Jika ingin menggunakan tepung kek span pre mix, anda cuma perlu ikut arahan pada label tepung tersebut. 150g tepung naik sendiri. 80ml minyak jagung/butter yang dicairkan. 1 1/2 sudu besar ovellete. 2 sudu besar cappucino emulco. 3 sudu besar serbuk koko. Pukul telur dan gula hingga kembang. Masukkan ovellete dan pukul lagi hingga gebu dan ringan. Masukkan minyak jagung, putar perlahan. Masukkan pula susu dan cappucino emulco. Apabila sebati, masukkan tepung dan serbuk koko. Pukul perlahan hingga sebati. Saya panaskan oven kira-kira 10 minit dgn suhu 170'c dan bakar kek kira-kira 20 minit kerana saya menggunakan 2 loyang bulat bersaiz 8". dapat la empat keping. Bahan-bahan white choc filling:. 100g compund white chocolate (Chah menggunakan brand Berry's , saya gunakan brand Colatta ). 2 biji telur gred A (saya cuma gunakan 2 egg yolk saja). 250g non dairy whipping cream (Chah gunakan brand Rich, saya gunakan brand Mauri ). Cairkan coklat secara double boiler dan ketepikan. Pukul whipping cream hingga kembang. Pastikan whipping cream TIDAK mencapai suhu bilik semasa diputar. Jangan terlebih pukul kerana suhu whipping cream yang semakin menurun, akan menyebabkan ianya overmixed dan akan menjadi berketul. Pukul telur dengan butter hingga kembang. Masukkan kuning telur dan pukul lagi. Masukkan coklat dan kacau sebati. Akhir sekali masukkan whipping cream dan kacau rata. Bahan-bahan untuk dark chocolate filling:. 100g compund dark chocolate. 2 biji telur gred A (saya cuma gunakan 2 egg yolk saja). 250g non dairy whipping cream. Caranya sama dengan kaedah penyediaan white chocolate filling. 300g dark chocolate (Jika tidak menggunakan chocolate coins, pastikan coklat dipotong kecil untuk memudahkan ia larut dengan cepat). 300g non dairy whipping cream. Masak whipping cream hingga timbul buih-buih kecil. Masukkan butter kacau perlahan. Masukkan chocolate dan kacau hingga tiada lagi ketulan coklat dan coklat telah mencair sepenuhnya. Cara untuk assemble kek:. Potong kek menjadi 4 keping. Letak sekeping kek di atas kek plate. Sapukan white choc filling, anggaran 1/2 daripada adunan. Letak lagi sekeping kek dan sapu pula dengan dark chocolate filling. Ulang hingga lapisan kek habis dan sapukan kek dengan baki dark chocolate filling. Sejukkan dala ...
  4. Captured Keywords
    dari duniaku, as salam, phiew, ehhh, memang mabeles, chahhh, layannnzz, ikut jiwa, huhhuh, bahanbahan kek, haaa nampakkkk, caracara, ratakan, ringkasannya camni, siap, ada telekong, tudung, jahitan kemass, sini, dengan segeraaaaa, dicatat oleh, 1 ulasan, email this, blogthis, label kek, haaa apa, kann, okkalohhh, payoh baso, heeeeee, sape sanggup, sape, tell me, apaa daaaa, well, ntah la, seremmm acikkk, dinner sini, dapat itu, dapat ini, ece ce, haaa, ko hade, uwaaaaa, tak adeee, dah tu, macam dia, teruskan kehidupan, alhamdulillah, tak gitu, hasilnya, tiada terkurang, tiada pembaziran, hehehe, ehem, kreatifff sgt, pssttt, korang, hahaha, layannnzzzz, tq dear, muahhh, 5 ulasan, label tempahan, so talented, kannn, tapi, tu la, hoyeee, ye laa, cewahhhh, ok lahh, 0 ulasan
No Coupons found for this website.
Server Information
IP Address: 74.125.239.140
Server:GSE
Site Disclaimer:

All trademarks are the property of their respective owners. The facts, figures, reviews, records, stats, and other data presented on this page is for suggestion and information purposes only. PageGlimpse.com is not responsible for any incorrect or incomplete information. PageGlimpse.com does not take responsibility for any user-reviews of websites inside its resource and reserves the right to keep or remove those. It is highly recommended that you review all the data for accuracy.