Sponsored Link:

Page Analysis

pmf.ukim.edu.mk

Природно-математички Факултет - Faculty of Natural Science and Mathematics - News
Explains the different departments within each institute, and gives information on the undergraduate and graduate programs.
http://pmf.ukim.edu.mk/
563 ratings.939 user reviews.
 • Links: 131
 • Speed: (0.536 seconds) 8% of sites are slower.

Web page information

 1. Title
  Природно-математички Факултет - Faculty of Natural Science and Mathematics - News
 2. < meta > Description
  Explains the different departments within each institute, and gives information on the undergraduate and graduate programs.
 3. Keywords hit in search results
  chemistry chromatography contribute curriculum cyril developed dissemination educate education engineering english enter faculty future general gobal igeografija influence institute interests ivica@iunona knowledge laboratory ljubljana macedonia mathematics methodius mission natural people physicists physics polymer professor progression republic research science sciences sekretar@pmf skopje slovenia society technology university vitae vladimir@pmf world zdravkovski zoran антропологија врска географија добродојдовте друштвото етнологија институт институтот информации јавен карактер коментари локација македонија математички мицковиќ можете молиме новата порталот посетете посредување пратите преселена природно република секретар скопје страна факултет хемија
 4. Search Engine Recommended Keywords
  EDU YouTube, EDU Hookups, EDU Domain, EDU Glogster, EDU Tuyen Sinh, Accd EDU Sac, EduTyping, Education Tenet,
 5. Captured Content
  Задолжително електронско пријавување за вториот уписен рок на www.upisi. mk за новите студенти од 28.08.2014 до 03.09.2014 г. Слободни места за втор уписен рок на ПМФ за учебната 2014/15 г. Список на добитници на 10 стипендии во рамките на проектот на УКИМ за најдобрите 10 матуранти на ПМФ. Конечна ранг листа - прв уписен рок во уч. Прелиминарна ранг листа - резултати од успехот од средно образование - прв уписен рок во уч. Потребни документи за упис на примените каднидати на првиот уписен рок во уч. Измена на конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2014/2015 година. Потребни документи, рокови за пријавување на Конкурсот за нови студенти во уч. КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2014/2015 година. Пријавување на испити во есенски испитен рок во уч. Задолжително електронско пријавување на испити во есенски (август-септември) испитен рок 2013/14 само за студентите од ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА година www.iknow. mk од 26.06.2014 до 17.08.2014 г. За проблеми поврзани со студиската програма (испити, запишани предмети и сл. ) пратете електронска порака со број на индекс на keti@pmf. За технички проблеми (заборавена лозинка, промена на мејл адреса и сл. ) пратете електронска порака до boris@pmf. Во пораката ЗАДОЛЖИТЕЛНО да се напише ОПИС НА ПРОБЛЕМОТ, име и презиме на студент и мејл адреса со која е регистриран во системот. Заверката на летниот семестар и пријавување на испитите во летниот (јунски) испитен рок во учебната 2013/2014 ќе се одвива од 1.9.05.201.4. , се продолжува до 28.05.2014 г. Упатство за пријавување на испити. Упатство за запишување на семестар. Н ачин на плаќање на административна такса повeќе. Резултати од испитот по Англиски јазик, проф. Марија Авшар од првата декада во јункиот испитен рок во ул. К О Н К У Р С за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2014/2015 година. Задолжително електронско пријавување на студентите кои конкурираат за упис на втор циклус студии од 15.09 - 17.10 2014 на. Рокови, потребни документи и примени кандидати на втор циклус студии на ПМФ во уч. Документи за пријава на магистерски труд. Распоред на испити за зимскиот испитен рок за учебна 2013/2014 година на трет циклус на студии. КОНКУРС за запишување студенти на трет циклус - докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2013/2014 година. Започна процесот на евалуација на Универзитетот. Покана за визитинг професор од страна на Универзитетот во Шангај повеќе. Посета на министерот за образование и наука повеќе. Свечено одбележан почетокот на наставата на дисперзираните студии по информатика во К. Скенирачки електронски микроскоп на ПМФ. тврден концептот за школа за докторски студии на универзитетот „. 60 години Македонско географско друштво повеќе. Во рамките на Проектот за модернизација на образованието, Природно-математичкиот факултет во моментов реализира три обуки со наслов. Примена на истражувачка постапка во наставата по предметите Природа, Природни науки. и Природни науки и техника (. Примена на софтверот ЕДУБУНТУ и други образовни компјутерски апликации во наставата од природната група предмети иматематика (. Оценување на знаењата и способностите на учениците со примена на Блумовата таксономија. Повеќе за секоја од обуките можете да најдете на наведените веб страни. Слободен пристап до информации од јавен карактер. Службено лице за посредување во врска со информации од јавен карактер.
 6. Captured Keywords
  sign in, news, departments, staff, education, research, student services, procurement, links, journal content, ukim, важно, wwwupisi, паланка, повеќе, ирил и, етодиј“ во, копје, wwwedubuntuinfo, секретар, сања мицковиќ, sekretar@pmf

DMOZ Directory Information

 • Directory Title:
  Faculty of Natural Sciences and Mathematics
 • Directory Description:
  Explains the different departments within each institute, and gives information on the undergraduate and graduate programs.
 • Keywords:
  Macedonia Saints Cyril and Methodius University
 • Categories:
  1. Reference → Education → Colleges and Universities → Europe → Macedonia → Saints Cyril and Methodius University → Departments and Programs
  2. Reference → Education → Colleges and Universities → Europe → Macedonia → Saints Cyril and Methodius University
  3. World → Makedonski → Општество → Образование
 

Sub domains:

%Sub Domain:% of PageViewsPageViews per User
17.5%pf.ukim.edu.mk54.8%8.2
35.4%flf.ukim.edu.mk20.4%1.5
17.5%tmf.ukim.edu.mk13.6%2.0
17.5%wodomi.ii.edu.mk6.7%1.0
10.3%mjms.ukim.edu.mk4.0%1.0
Природно-математички Факултет - Faculty ...
... посредување во врска со информации од јавен карактер. Секретар Сања Мицковиќ 3249-809 sekretar@pmf.ukim.mk
http://www.pmf.ukim.edu.mk/c
Zoran Zdravkovski - уким
Zoran Zdravkovski. Professor. PhD in Chemistry, Faculty of Natural Sciences and Technology, University of Ljubljana, Ljubljana, Slovenia: Influence of the Polymer ...
http://www.pmf.ukim.edu.mk/PMF/Chemistry/teachers/zdraz.htm
DFRM
Новата страна на друштвото е преселена на локација www.dfrm.org. ВЕ МОЛИМЕ ПОСЕТЕТЕ ЈА НОВАТА ...
http://dfrm.pmf.ukim.edu.mk/
Институт за географија
... во Република Македонија...www.igeografija.mk ... коментари можете да ги пратите на: ivica@iunona.pmf.ukim.edu.mk
http://igeografija.mk/
Institute of Physics | Faculty of Natural Sciences and Mathematics
Our mission is to educate people of all ages to be able to contribute to the WORLD of SCIENCE, EDUCATION and ENGINEERING in the future DEVELOPED GOBAL SOCIETY
http://www.if.pmf.ukim.edu.mk/staff.html
Институт за етнологија и ...
Добродојдовте на веб-порталот на Институтот за етнологија и антропологија на ПМФ при ...
http://www.iea.pmf.ukim.edu.mk/
english - DFRM
Society of Physicists of Macedonia . Mission Progression and dissemination of the knowledge in physics and in natural sciences in general ...
http://dfrm.pmf.ukim.edu.mk/htm/english.htm
Институт за хемија - Скопје
1000 Skopje e-mail: vladimir@pmf.ukim.mk. Republic of Macedonia . Curriculum vitae
http://hemija.pmf.ukim.edu.mk/predavaci/view/117
Chromatography Laboratory, Institute of Chemistry,
Chromatography Laboratory, Institute of Chemistry, Faculty of Natural Sciences and Mathematics, Ss Cyril and Methodius University Research Interests
http://chromlab.pmf.ukim.edu.mk/Regional_network-antioxidants.pdf
Institute of Physics | Faculty of Natural Sciences and Mathematics
Institute of Physics Faculty of Natural Sciences and Mathematics University "Ss. Cyril and Methodius" ENTER
http://www.if.pmf.ukim.edu.mk/
No Coupons found for this website.

500 characters left

Your Review: (5 out of 5)
refresh captcha


Reviews
Server Information
IP Address: 194.149.146.10
Server:Sun Java System Application Server 9.1_01
Powered By:Servlet/2.5,JSP/2.1
Traffic% of Internet UsersReach
1 day: 131,909 0.0012% 172,335
7 days: 136,681 0.00109% 159,912
1 month: 108,625 0.00135% 128,487
3 months: 105,804 0.00137% 125,357
PageViews% of Internet PageViewsPage Views Per User
1 day: 109,389 0.00008% 7
7 days: 131,234 0.000056% 5.3
1 month: 94,667 0.000077% 5.8
3 months: 89,765 0.000079% 5.9
UsersCountryRank Within Country% of overall PageViews
82.2%F.Y.R.O.M. (Macedonia)3891.7%
1.1%Czechoslovakia (former)16,8390.9%
16.6%Other Countries~7.4%
UsersCityRank in City% of overall PageViews
64.0%Skopje (F.Y.R.O.M. (Macedonia))2973.4%
2.7%Bitola (F.Y.R.O.M. (Macedonia))902.5%
2.1%Stip (F.Y.R.O.M. (Macedonia))671.9%
1.8%Istanbul (Turkey)42,3060.6%
1.2%Prilep (F.Y.R.O.M. (Macedonia))911.4%
1.1%Kavadarci (F.Y.R.O.M. (Macedonia))1580.8%
1.1%Strumica (F.Y.R.O.M. (Macedonia))1040.5%
1.0%Kicevo (F.Y.R.O.M. (Macedonia))480.4%
0.8%Krusevo (F.Y.R.O.M. (Macedonia))140.4%
0.8%Struga (F.Y.R.O.M. (Macedonia))170.7%
0.7%Ohrid (F.Y.R.O.M. (Macedonia))960.5%
0.7%Gevgelija (F.Y.R.O.M. (Macedonia))790.2%
0.5%Kumanovo (F.Y.R.O.M. (Macedonia))541.1%
0.5%Veles (F.Y.R.O.M. (Macedonia))1590.5%
21.0%OTHER ~15.1%
Site Disclaimer:

All trademarks are the property of their respective owners. The facts, figures, reviews, records, stats, and other data presented on this page is for suggestion and information purposes only. PageGlimpse.com is not responsible for any incorrect or incomplete information. PageGlimpse.com does not take responsibility for any user-reviews of websites inside its resource and reserves the right to keep or remove those. It is highly recommended that you review all the data for accuracy.